-

Haklı Kadın Platformu'ndan Başbakan Erdoğan'a açık mektup

29 Mayıs 2012 Salı yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Haklı Kadın Platformu'ndan Başbakan'a "kürtaj ve sezeryan konusunda açık bir mektup yazarak seslendi. Mektupta şu ifadelere  yer verildi:

Sayın Başbakan,

Son zamanlardaki açıklamalarınız, devletin kadın bedeni üzerinde yeniden söz hakkı istediğini düşündürmekte, bizi kaygılandırmaktadır.

İlgisi olsun olmasın tüm platformlarda kadın ve bedeni üzerinden siyaset yapmayı bırakınız.

* İstenmeyen gebeliklerin kürtaj dışında engellenmesini istiyorsanız, yurttaşlarımızın doğum kontrolü konusunda bilinçlendirilmesi ve ücretsiz hizmet alabilmesi için çalışınız.

* Nüfusumuzun artmasını ve güçlü bir ülke olmamızı istiyorsanız, önce kaliteli eğitimi Türkiye’nin her köşesindeki kız ve erkek öğrencilere eşit bir şekilde ulaştırınız.

* Her anne-babaya, çocuklarının eğitimini, geleceğini istediği gibi sağlayacak işi ve geliri elde edeceği ekonomik fırsatlar sununuz.

* 2005 yılında iktidarınız sırasında Ceza Yasası’nda düzenlemesini yaptığınız kürtajı şimdi birdenbire cinayet olarak görmeye başladıysanız, Türkiye’de her gün işlenen en az beş kadın cinayetini de görünüz, engelleyici düzenlemeleri yapınız.

* Sezaryene karşıysanız, hastanelerde gereksiz yere yapılan tüm tetkiklere bir düzenleme getirilmesini sağlayınız.

* Kadınların kendi bedenleri üzerindeki söz haklarını, istediği zaman, istediği kadar çocuk doğurabilme özgürlüklerini tartışmayınız, tartıştırmayınız.

Biz kadınlar varoluşumuz ve duruşumuzla ilgili kazanılmış tüm haklarımızı yeniden hiç kimsenin tartışmaya açmasını uygun bulmuyoruz.

Bunun ülkemizin gelişmişlik endeksinin geriye gitmesi olarak görülmesini ve anlaşılmasını istiyoruz.


0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-